2023-04-26 36 瀏覽
今日放咗工約咗老公去九龍城食泰國菜,因為九龍城好多泰國菜食,行下行下經過南角道見到間金麥泰泰國菜館,見門面好傳統又幾多客人、於是入去試吓!-入去有位叔叔好有禮貌👍🏻同親切招呼入座,我我同老公坐低叫咗泰式海南🐓雞飯,🥭芒果🦀蟹肉炒飯,泰國脫骨鳳爪,泰式🐖豬頸肉,🫒椰青,泰國空運✈️燕窩,西米椰汁糕泰式海南🐓雞飯嘩!新鮮熱辣辣海南🐓雞飯,雞味好香😍鷄好嫩滑👍🏻加埋薑黃飯好味,簡直絕配👍🏻👍🏻👍🏻🥭芒果🦀蟹肉炒飯🥭芒果鮮甜,🦀蟹肉又多,估唔到炒飯會咁夾😋大家不妨-試!泰國脫骨鳳爪鳳爪好大隻,配料充足!鳳爪好爽! 食落都唔算太辣!唔食得太辣嘅你都可以試吓🥰泰式🐖豬頸肉分量都好多!豬🐖頸肉燒得好! 味道好好味下次會再食👍🏻👍🏻👍🏻🫒椰青好大個,好香椰青味!又甜又夠凍!正👍🏻泰國空運✈️燕窩雖然細細碗,但成碗都係燕窩😋加埋杏汁相當好味!中意食燕窩嘅靚女可以試吓!真係好正⭐️⭐️⭐️⭐️西米椰汁糕好好味!又有椰漿又有粟米,唔會太甜! 好食呀👍🏻
泰式海南🐓雞飯

🥭芒果🦀蟹肉炒飯

🥭芒果鮮甜,🦀蟹肉又多,估唔到炒飯會咁夾😋大家不妨-試!
泰國脫骨鳳爪

泰式🐖豬頸肉

分量都好多!豬🐖頸肉燒得好! 味道好好味
下次會再食👍🏻👍🏻👍🏻
🫒椰青

好大個,好香椰青味!又甜又夠凍!正👍🏻
泰國空運✈️燕窩

西米椰汁糕

好好味!又有椰漿又有粟米,唔會太甜! 好食呀👍🏻