2016-02-05 3059 瀏覽
最近觀塘工業區進駐左好多不同形式嘅餐廳。 今晚同屋企人試左li 間新開半年嘅餐廳。 裝飾不太堂皇。 但有風格。 雖然都係西餐為主。 但有少許新意。 環境好清靜。 適合團體或家庭聚會。我食左個穩陣嘅香蒜煙肉溫泉蛋意粉。 一上枱好香好香嘅蒜味。 但食落又只有淡淡蛋香。 唔怕臭親枕邊人。 haha~~~爸媽就order左晚餐。 墨汁煎青斑@@ 及 牛排。可能新開關係。 人手不太足。 我差唔多食哂成碟意粉兩份晚餐先上枱。食物溫度岩岩好。 青斑好鮮甜。 牛排大概7 成熟。 通常碟上都會血淋淋。 但li 個竟然一啲血水都無。 而且好嫩。 口感一流!!!!最後上甜品。 應該係老闆親自傳上。 老闆好nice 主動問客人意見。 佢亦會仔細介紹烹煮手法。至於甜品。 好好食。 清甜嘅無花果去除所有油膩。 好清新。 甜而不膩!!!!
爸媽就order左晚餐。 墨汁煎青斑@@ 及 牛排。
題外話/補充資料: 記得打電話去book 位。 有 9 折架!!!!! 附近都有好多工廈有停車場。 方便泊車。 附近交通非常方便。 正正apm 後面。 地鐵。巴士。 小巴乜都有。 港九新界都方便!!!!!!
2015-08-23