2020-12-07 1144 瀏覽
上年食得好滿意既大閘蟹放題, 今年一到10月就約朋友嚟.  可惜疫情下, 約到10月尾先嚟到. 等咗成年. 一嚟到就order每人兩隻蟹同魚生. 記得上年最令我回味既就係大閘蟹同大蝦刺生.  點知今年兩樣都令我大失所望......先嚟講大蝦刺生, 唔太新鮮, 腸既沙重要走哂出嚟,  食到成口沙咁...... 安慰自己可能太早嚟, 呢批係琴晚貨尾所以唔多新鮮, 點知之後再order既都係咁...... 最後都係放棄就算係蟹未嚟之前, 叫咗幾樣熟食, 都叫唔錯. 算係當晚再好食架啦.主角大閘蟹出塲, 感覺比上年細咗少少, 唔緊要啦, 同自己講,食多幾隻補數. 至緊要有膏姐.  咁第一轉蟹雖然細隻, 但都叫有膏既. 食食下, 留意到對面枱不停Complaint d蟹唔新鮮.  換完又換. 我即時同老公講, 我地都幾好彩喎.  第一轉既都無事, 點知原來係我地開心得太早.... 到我地order 第二轉既時侯就有三隻係臭既. 重有一隻都唔知已經死咗幾耐, 成隻蟹都通哂窿, 無肉係內裏的(最後嗰張相). 食到我地即時反胃. 本來想叫經理嚟投訴. 但老公好人, 話就算佢再比都會"形住" "形住",

本來想叫經理嚟投訴. 但老公好人, 話就算佢再比都會"形住" "形住", 不如埋單走人算數.  結果我地每人就比咗4百幾蚊食咗2,3隻BB蟹同一堆熟食. 下年應該唔會再嚟lu.

失望既唔係錢. 係難得上年做得咁好既放題. 點解今年會差成咁...... 我等足成年, 重叫哂朋友諗住今年重温, 本來約咗兩班朋友諗住食兩次架. 但食完今晚後, 即時STOP第二塲.  要揾過第二個選擇. 到底係咩令香港既餐廳咁難KEEP到水準?