一直都好想試呢間人氣grandma’s scone🤩但係又費事訂 所以就嚟咗呢間cafe堂食😚堂食唔洗自己翻熱 又冇收得貴咗好多 仲有得嘆住咖啡食☕️不過就冇咗佢個靚靚包裝🤣.Grandma’s Scones Set 2/pc (with clotted cream & jam)👵🏻 $60難得嚟試 所以同朋友每人嗌咗一set total試咗四個😌佢個size都唔細 食兩個其實都有啲heavy 因為佢摸上去都油 唔可以話好飽 不過就有少少濟🤏🏻佢scone嘅口感可以話係我食過最鍾意嘅❤️佢係外脆內軟 外面係脆得嚟鬆化 似曲奇嘅口感🍪入面就好鬆軟 好caky似食緊muffin 仲好濕潤唔乾爭爭都唔會好漿口😋.Original Maple🍁 如果當佢係楓糖味嘅話會有啲失望 因為佢冇乜楓糖嘅香味 淨係食落甜甜地咁🧐不過當佢係原味嘅話 真係一流🤩首先口感上面講咗 我好滿意💓個牛油味真係好香好出 同朋友share一人半個都唔會好dry🧈個clotted cream唔算好企身 比較稀 不過好濃奶香味 入口即融🤤個士多啤梨果jam偏酸 個人好鍾意朋友就嫌佢太酸🍓.Baileys & Lotus Bisc

Original Maple🍁
Original  Maple

Baileys & Lotus Biscoff🥃
呢款好多人都推介😎食落好香嘅Baileys味 一定滿足到酒控😝入面仲有少少lotus餅 口感方面就唔係太覺 但係個焦糖味配埋Baileys味真係好夾😋唔知點解夾埋一齊有啲似焦糖雲尼拿味🤣本身以為會好甜 但係完全唔會🥰
Baileys  &  Lotus  Biscoff

Hojicha Mochi🍵
呢款因為加咗麻糬 就少咗入面鬆軟嘅部分 得番外面曲奇嘅鬆脆口感 食落其實似麻糬曲奇🤣個焙茶味係有 不過就唔算好濃 所以食到茶味之外仲有淡淡嘅牛油香😚個麻糬偏軟身 但係煙韌有咬口唔會好黏 帶少少甜味仲好似有啲椰香🥥
Hojicha  Mochi

Seasalt Caramel Chocolate🍫
呢個可可控一定鍾意 朱古力味超香濃😍佢係偏苦嘅朱古力唔係甜嗰隻🤤焦糖同埋海鹽味都唔係好出🙈所以就算加咗焦糖整體食落都唔算太甜👍🏻間唔中食到粒海鹽嘅話 就會鹹鹹地 成個味道都幾豐富🙌🏻
Seasalt caramel  chocolate

去得cafe冇理由淨係食野嘅 所以同朋友每人嗌多咗杯咖啡😗一邊食scone 一邊飲咖啡 都可以幫手解解膩😆
Dirty Mocha🍫 $44
第一次飲呢款咖啡 可以自己mix mocha+奶 又幾得意😌平時見有啲cafe係倒埋先上枱 就冇咗嗰重dirty嘅感覺🤣不過係朋友嗌嘅 我麻麻地mocha 都係鍾意就咁咖啡多啲🤣

Flat White🥛 $38
呢杯奶少啲 咖啡濃苦啲 配scone夾啲😚見佢menu有house blend同seasonal blend 不過我唔太識嘆咖啡 所以冇揀到 唔太飲得出佢比邊款我🤣
Flat  white

Original  Maple