2021-02-06 607 瀏覽
小編去親北角一定會食傳統糖水,養生糊食過實在太多次,所以決定試新野😬其實福元湯圓比養生糊嘅人氣高好多,多好多人介紹,不過... (因兩間鋪頭類型比較相似,所以以下會瘋狂比較😌).🥣雞蛋腐竹糖水(加湯圓)知道呢間湯圓好出名,唔食招牌野又好似唔係幾好🥲即使啱啱食完飯好飽,都加咗湯圓🤭首先雞蛋腐竹糖水非常之淡,唔係冇糖個種淡而係冇料個隻🥲湯圓係芝麻餡,啲餡幾濃,皮薄餡多,幾好食😬好彩加咗湯圓,如果唔係都幾失望下🥺.🥣木瓜燉雪耳都係好少料,味道比較淡🥲總結係,唔會難食,都絕對唔係好食🤔養生糊就樣樣野都值得試,每次叫唔同嘅糖水都會有驚喜,性價比非常高😝但福元湯圓就暫時淨係得湯圓好食,不過餐牌仲有非常多選擇,如果有人食過其他覺得好食嘅可以留言話我知,幫佢平反😂.🍽味道: 2.5/5🏙環境: /‍👨🏼‍🍳服務: /💧衛生: /💰價錢: 3/5
🥣雞蛋腐竹糖水(加湯圓)
🥣木瓜燉雪耳
🍽味道: 2.5/5