餐廳: 大中華飯店
資訊:

2019-06-27 739 瀏覽
燒鵝要預訂,我們低估了牠,非常大隻,六個人真係食唔曬,但亦食唔少,皮脆肉嫩甘香,父母食得好開心,全隻$480生炒臘味飯都係要預訂,媽媽覺得都好好食,她話食落去唔似糯米飯,問老闆先知係粘米,妹妹以為都係糯米飯,所以下次要記得訂生炒糯米飯才對。其他小炒都唔錯,每款價錢都係$70以上,墨魚餅有粒粒墨魚,配上微辣甜酸醬,很惹味。琵琶豆腐係唔錯,但我不好鯪魚。煎蠔才是正菜,成隻蠔鮮味十足,配上香蔥才是王道最近去食大排檔都已經是大學的事,工作後都常去酒店或餐廳用膳,難得家人喜歡,回想起小時候都曾到深水埗街市附近晚飯,只是嫁作人婦後,已很少很少跟一大班人食了。。。