2023-08-24 199 瀏覽
JEP by Involtini 係人氣米芝連推薦餐廳 Involtini Italian Cuisine嘅姊妹店,由曾任米芝連三星餐廳廚師主理,環境舒適,食物質素高。餐廳booking 比較full,想食嘅朋友仔最後網上訂位。٩(๑❛ᴗ❛๑)۶ 酸種& 法式牛油麵包店員先上餐包,白色係酸種麵包,啡色係牛油麵包,配上自家製黑醋牛油。麵包外脆內軟,配埋黑醋牛油好夾。餐湯餐湯揀咗大蒜薯仔湯,湯好濃稠,充滿薯仔同大蒜味。燒慢煮三黃雞配焦糖乾蔥雞油野菌飯 $550 二人份主菜我地就試咗佢新出嘅燒慢煮三黃雞,一上枱已經吸引晒其他食客嘅目光(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 店員好好俾我地影完相先再分雞肉。三黃雞先慢煮再燒,雞皮香脆,肉質好嫩滑。底下嘅飯吸哂雞油同雞汁,焦糖乾蔥同野菌好入味,仲有好多飯焦,兩個人食一定夠飽。♪(´ε` )P.s.呢道三黃雞主食係2人份量,記住要早一日預訂。(๑>◡<๑)Earl Grey Tea Crème Brûlée $75甜品叫咗我最愛嘅伯爵茶crème brûlée,伯爵茶味好濃郁,配上蘋果粒幾夾。奶蓋Tiramisu Latte $68Baileys Cho

酸種& 法式牛油麵包

餐湯
餐湯揀咗大蒜薯仔湯,湯好濃稠,充滿薯仔同大蒜味。

燒慢煮三黃雞配焦糖乾蔥雞油野菌飯 $550 二人份
店員好好俾我地影完相先再分雞肉。

奶蓋Tiramisu Latte $68
Baileys Chocolate $88
兩款飲品都好靚,啱晒打卡,Tiramisu奶蓋好濃厚。Baileys重酒味,值得一試。