2021-01-04 1001 瀏覽
pb食在深水埗 #pb支持黃店💛人氣日式料理🍱雖然過左聖誕節 但係都好想出番個post講呢間日系小店🤩 剛過去嘅Boxing Day試左呢間嘅Christmas set😍 雖然價錢食下食下都唔平 但係環境、味道都好滿意💕 .小店裝修以木系為主 環境好舒服😍 限時兩小時 預先上網book枱嘅時候已經揀好食乜 去到坐底等食🤭 定食基本價錢$60 包沙律、前菜同離穀飯 另外仲要加兩款或以上嘅配菜 飲品就到時再任揀😊 成個Christmas set食下食下都$370一個人 其實真係唔平🙈 平時去會平d 配菜都係$60以下 Christmas Set配菜要$70-$80🙈🙈🔹青檸清酒煮蜆🐚清清地嘅組合😍 岩哂唔中意好濃味嘅朋友仔🥰 雖然細細碗 但係都有6-7隻蜆 而且都好鮮甜😋 略嫌其中1-2隻有少少沙😐🔹炸蒜片和牛粒🐮和牛粒有好多粒🤩 同埋食落好淋 用炸蒜片炒過好香😋🔹黑豚壽喜燒🐷肥豬肉組合🤭 全部都係五花腩 炆得好淋好入味🤩 仲有少少配菜食😋🔹鹽燒萵筍茄子🍆個茄子同萵筍其實好好味 索哂d汁超juicy😍 可惜佢用鹽燒 我覺得有少少鹹🙈 重口味朋友應該會中意🤭🔹Seasame Latte🖤推介
pb食在深水埗 #pb支持黃店💛
人氣日式料理🍱
🔹青檸清酒煮蜆🐚
🔹炸蒜片和牛粒🐮
和牛粒有好多粒🤩 同埋食落好淋 用炸蒜片炒過好香😋
🔹黑豚壽喜燒🐷
🔹鹽燒萵筍茄子🍆
🔹Seasame Latte🖤
推介❤️ 出面比較少有Seasame Latte 🖤 呢杯好滑 少少甜但係芝麻味好重😍 中意芝麻嘅朋友一定要試下🥰
🔹Iced Matcha Latte🍵
呢杯同樣好滑 不過就比較淡 冇咩抹茶味🙈
整體價錢貴咗少少但食物同環境質素真係好好💕 想去嘅話記得預先上網book位🥰 佢星期日會開放未來兩星期嘅booking 仲有佢逢星期二係唔開嫁😊

習作
深水埗長沙灣道66號地舖