2021-11-18 65 瀏覽
呢間人氣意大利手工薄餅店位於銅鑼灣,除左利用100%意大利進口麵粉製作既手工薄餅外,仲有外表同內涵並重既牛窩夫😋!平日晚上人氣依然好高🥰🌟 Al forno 迷你蟹餅配蒜香蛋黃醬 $98蟹餅造型迷你,炸得香脆,裏面係一撮撮既蟹肉~幾香口🌟 Angbur牛窩夫 $148將安格斯漢堡包變身成牛窩夫,利用牛角酥製成既窩夫夾住厚身多肉汁既牛角漢堡扒,窩夫口感酥香、漢堡扒牛味幾重但唔會膻🤭加埋蕃茄片、生菜、煙肉、半溶芝士片、中和膩感既酸瓜同大量既蛋黃醬~🌟 北京烤鴨胸手工薄餅 $148手工薄餅既麵糰經兩日發酵而成,手工搓製仲要係即叫即整🤣揀左特色既北京烤鴨胸口味~芝士超多又勁拉絲,而且帶有咸香,薄餅上搽左甜甜地既甜麵醬,加埋大葱同青瓜,令人有食緊北京烤鴨既感覺~不過略為重口味啲。重點既餅底厚身有麥香,好有飽足感🌟 Al forno Tiramisu $68同樣係即點即製既Tiramisu!浸過咖啡酒既手指餅乾同埋mascarpone cheese層層疊起,好有份量🤣咖啡酒既味道好重、mascarpone cheese口感冰涼柔滑,兩者配搭上黎幾香🌟 Nightcore $88

🌟 Al forno 迷你蟹餅配蒜香蛋黃醬 $98
蟹餅造型迷你,炸得香脆,裏面係一撮撮既蟹肉~幾香口

🌟 Angbur牛窩夫 $148

🌟 北京烤鴨胸手工薄餅 $148