2020-10-27 2282 瀏覽
之前嚟到新城市廣場呢度,見到好多人等位嘅大阪燒,今次難得早少少放工,早少少拎飛,就可以早啲入場~呢度出名食大阪燒,枱上面已經有一個預熱嘅鐵板,睇餐牌好似有好多選擇咁,但係其實大阪燒、文字燒對於我來講都好似差唔多⋯⋯每一樣都要自己動手整,可以玩又可以食,雖然煮起上嚟賣相可能冇咁靚,但係由於每一樣食物調好味嘅話,味道都唔差得去邊,醬汁可以自己任意添加~玩完之後發現又要煮得好味又要煮得靚都唔係咁簡單,好彩嘅係呢塊鐵板唔會好容易整燶食物,可以放心煮,唔使怕餓親冇嘢食~我今次食既大板燒有蝦同魷魚,切到細粒易炒熟,咬落爽口,炒面有彈性,煎香豚肉再淋上醬油同海苔就食得喇,賣相無咁靚,但一樣咁好味!