好多時和媽咪去吃晚餐, 問媽咪想食什麼, 老人家都特別愛上酒家, 因為要有飯到肚才飽喲, 就趁上星期五, 爸爸去了開OT 我和媽咪到了佐敦的新新酒家開飯~ 新新酒家位置方便, 係佐敦莊士敦廣場, 佐敦地鐵一出就到, 搭電梯上去就OK~ 環境方面,新新似舊式少少的酒家, 裝修以實在為主, 不過正因為此, 個人覺得侍應態度更加殷勤親切, 非常有禮、主動和細心, 整個用餐感覺相當良好~ 食物方面, 選擇都好多, 海鮮看來新鮮又好味~ 不過這天是月尾, 不太想太破財, 所以就來幾客小炒吧! 我們點了: 半打果皮蒸大連鮑魚 火龍千島蝦球 海鮮窩麵 白粥一碗 半打果皮蒸大連鮑魚 - 這裡的海鮮其實相當抵食! 半打六只大連鮑都只是HKD 138, 鮑魚蒸得剛剛好,肉質厚身又夠彈牙, 群邊爽脆鮮甜,充滿香甜味道! 火龍千島蝦球 - 份量超級多!!! 蝦球隻隻爽口又彈牙, 上面曬上千島醬(沙律醬), 再配上甜甜的火龍果, 口感清新, 令人想一吃再吃! 海鮮窩麵 - 麵條好好吃! 是平時雲吞麵的麵條來的, 完全無梘水味, 正! 湯底都好味, 食落冇味精,至少我喝完全窩都沒有口喝~~~

好多時和媽咪去吃晚餐, 問媽咪想食什麼,
老人家都特別愛上酒家, 因為要有飯到肚才飽喲,
就趁上星期五, 爸爸去了開OT
我和媽咪到了佐敦的新新酒家開飯~

新新酒家位置方便, 係佐敦莊士敦廣場, 佐敦地鐵一出就到,
搭電梯上去就OK~

環境方面,新新似舊式少少的酒家, 裝修以實在為主,
不過正因為此, 個人覺得侍應態度更加殷勤親切,
非常有禮、主動和細心, 整個用餐感覺相當良好~

食物方面, 選擇都好多, 海鮮看來新鮮又好味~
不過這天是月尾, 不太想太破財, 所以就來幾客小炒吧!

我們點了:
半打果皮蒸大連鮑魚
火龍千島蝦球
海鮮窩麵
白粥一碗

海鮮都好足料, 有尤魚、大蝦、帶子和菜心, 口感全都鮮甜爽牙, 沒有腥味, 沾些少辣醬, 好吃!

媽咪想吃粥, 清下腸胃, 白粥都又綿又滑~

最後, 笑容可掬的服務員仲送上是日湯水- 紅豆沙一碗, 甜度剛好, 清甜潤喉, 好味滿意!

新新酒樓
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場11樓