2010-06-27
上星期同好朋友二人黎過撐枱腳, 感覺良好,驚為天人, 於是今個禮拜拉大隊同三位食友再黎, 點知出事啦.....知道餐廳地方細, 驚黎到無位, 所以星期四已打電話黎book 定位, 星期五晚7點幾黎到, 真係full house, 老闆仲話剛剛拒絕左幾枱walk-in 客 tim..... anyway,我地有卡位坐, 管他哩 ?叫左軟殼蟹沙律,炸鷄軟骨,燒牛舌,刺身拼盤,清酒煮蜆,炸芝士年糕,一樽朝日啤酒個刺身拼盤超搵笨, $198,得三文魚腩一小塊薄切成幾片,北寄貝兩件,八爪魚兩片,章紅魚一小塊又係薄切成幾片,甜蝦兩隻,螺肉兩隻,賣相堅核突 燒牛舌韌到咬唔開炸芝士年糕無咩芝士味今晚餐飯真係好失望,仲因為full house關係,好嘈,大家要張大喉嚨講野(食完打趣問老闆有無dessert送,老闆勉為其難送了兩個朱古力布丁俾我地)今次咁差既experience,可能因為呢度突然人氣高企,影響左素質,好好的一間小店咁快攪成咁,真係令人婉惜食完出到門口,仲見玻璃門上貼上"今晚滿座"既通告
anyway,我地有卡位坐, 管他哩 ?
燒牛舌韌到咬唔開
炸芝士年糕無咩芝士味
食完出到門口,仲見玻璃門上貼上"今晚滿座"既通告