🌎九龍香格里拉大酒店 小編係2月壽星女 朋友為我慶祝生日 預訂左酒店staycation 酒店服務質素好好 職員有禮貌 環境優雅 房間佈置空間較大 打卡好地方 食物質素都有水準 帶比我一個驚喜又開心既一日▫️tiramisu生日蛋糕(推介)原來生日有蛋糕送架 仲係我最鍾意食既tiramisu 蛋糕質地幼滑 食落去甜滑而且有一陣陣香濃咖啡味 手指餅浸透咖啡 口感入口即化 好正 濕度啱啱好 表面可可粉甜度適中 整體唔會太甜 真係好好食!唔知有冇得買呢?▫️Café Kool享用自助晚餐🍰甜品甜品選擇多 大部份都好味 特別鐘意食相片show 出黎個幾款 另外仲有雪糕同即叫即整疏乎厘 兩者一齊食 好好味 🥩熟食(和牛鵝肝推介)和牛鵝肝真心好食 師傅即叫即煎 和牛7、8成熟 食落去d汁慢慢滲出黎 好香 肉質鮮嫩 唔會太硬 食完一舊又一舊 好正 鵝肝方面 師傅係厚切既 口感溫潤柔滑 好正 表面煎過少少 所以好香濃🦪海鮮有生蠔同龍蝦 生蠔即叫即開 師傅開得幾好 唔會有殼碎 同埋好快手 味道會偏鹹 比較重海水味 同埋細隻既 龍蝦方面 肉質鮮嫩 橙紅色蝦膏好多 口感彈牙 好正 但後一批龍蝦就差左🍣刺身刺身
🌎九龍香格里拉大酒店

▫️tiramisu生日蛋糕(推介)

▫️Café Kool享用自助晚餐
🍰甜品

🥩熟食(和牛鵝肝推介)

🦪海鮮

🍣刺身
刺身選擇比較少 只有三文魚 墨魚 魷魚 吞拿魚 三文魚係新鮮 唔會好乾身 脂肪比例平均 其他都一般般

▫️豪華閣享用自助早餐
睇住無敵大海景食早餐 真係好舒服 仲有少少陽光射入黎 心情舒暢 早餐有menu點餐再有出面自助吧 好豐富 我地點左牛排餐加蘆筍 蘆筍係幼苗 食落去好鮮甜 爽口 牛排都好正 肉質鮮嫩多汁 出面吧台食物好豐富 有乳酪 牛角包 生果 芝士 火腿等 真心唔錯 好新鮮 麵包料好精緻 美味 仲點左班戟 呢個不過不失

💵人均消費:$825
✨環境衛生:8/10