餐廳: 北京老家
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2018-11-09 1330 瀏覽
京菜不外乎烤鴨,除了烤鴨對於京菜無其他印像。餐廳名符其實似「老家」,提供特色家鄕菜,好多都未見過未聽過,今晚京菜非常有「京」喜!餐廳由外到內都係濃烈傳統中國特色,十足穿越時空回到過去古代遇見曹操三子

店內更有show time 時間,師傅現場表演拉麵,十分有氣氛  京城豬皮凍
用豬皮煮成膠質雪凍,還有一絲豬皮,口感似足啫喱又咬到豬皮煙韌,加上酸爽辣醬汁,非常開胃
 大娘燒餅 有羊或豬兩種肉選擇,我選羊肉,肉份量夾滿烤過包之間,不過質感偏硬比較有咬嚼老家燜子 食材做法非常有老家感覺,係香港第一次食到。燜子用地瓜粉做成方粒,燜子軟腍帶點煙韌,加入乾貝先煎後燜,加上芝麻醬汁,有乾貝味道,味道鮮味蕃茄雞蛋手擀麵手擀麵條源於漢代,據今已經有2000多年的歷史了,古人最普通家常便菜,簡單加入新鮮蕃茄、煎蛋,味道簡單 老佛爺米糕
米糕用糯米製成,外層炸至香口,內層鬆軟,再點桂花糖

蕃茄雞蛋手擀麵

老佛爺米糕
米糕用糯米製成,外層炸至香口,內層鬆軟,再點桂花糖

老家不論環境定菜色都有驚喜
$250 (早餐)