2020-02-06 160 瀏覽
呢一間餐廳其實已經係第二次去食,上一次去係跟一個KOL朋友去試食+影相+Post Ig. 但因為果次係有指定菜式,反而印象唔深刻. 但今次咁啱同朋友喺尖沙咀搵食而本身我都想再戰2DP, 而又想令我朋友食少一餐肉. 結果帶咗佢去厚福街嘅2DP. 好彩時間唔太晏入去因為2DP喺21:30後就只會全面做甜品.環境⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳環境簡約, 主要硬木枱+硬木椅. 但燈光好足所以整體上都好舒服. 有一邊單人面壁坐位仲提供埋USB插頭位比人差電, 好適合單拖去一邊食, 一邊用電腦或玩電話. 而呢間鋪最大嘅賣點就係地點非常就腳, 就喺厚福街嘅中心位置, 好容易搵. 但單憑門面其實好難知道原來呢間餐廳主打素食。價格⭐️⭐️⭐️以新派素食而個地點咁方便, 每人平均消費$200唔算平, 但都算公道嘅. 個素牛漢堡要$130, 以我嘅胃口係未夠飽, 除非佢本身會跟薯條.食物⭐️⭐️⭐️⭐️首先試咗個魚子醬牛油果他他, 以冷盤來講整體上個味道好fresh. 中間個他他有三文魚嘅口感, 可能入面加咗醋或檸檬汁, 食完會特別開胃. 之後試咗個經典數牛漢堡. 入面嘅材料同平時嘅漢堡包大同小異, 入面嘅素牛扒賣

環境⭐️⭐️⭐️⭐️

價格⭐️⭐️⭐️

食物⭐️⭐️⭐️⭐️
首先試咗個魚子醬牛油果他他, 以冷盤來講整體上個味道好fresh. 中間個他他有三文魚嘅口感, 可能入面加咗醋或檸檬汁, 食完會特別開胃. 之後試咗個經典數牛漢堡. 入面嘅材料同平時嘅漢堡包大同小異, 入面嘅素牛扒賣相同真牛扒好相似, 外面心啡色但入面就有牛扒嘅深粉紅. 但味道就大概有7-8成似真嘅漢堡扒, 但可惜入面嘅茄汁偏甜. 最後再點左一個墨西哥燒烤醬肉碎薄餅. Pizza餅底用咗最脆嘅曲奇餅,個醬汁有微辣, 再加埋肉醬. 個肉道比較heavy, 但好啱一啲重口味人士. 而我好喜歡薄餅配合肉碎嘅味道, 所以成為左我今餐最喜歡的菜式.
魚子醬牛油果他他

經典素牛漢堡

整體上呢一餐我都好滿意, 味道恰當, 明顯見到佢哋好重視個賣相. 每一道菜都適合影相打卡. 咁當然一餐飯好唔好食其實好睇你當時嘅心情同埋你同邊一個人食. 今餐嘅飯腳令呢一餐飯更加錦上添花😉
2020-02-05
$200 (宵夜)