2018-04-19 1726 瀏覽
今晚要係MEGA BOX醫肚,咁岩去到9/F 見到呢間日本餐廳門口燈光充足,以藍白色為主題,非常鮮明突出,而且比人好舒服乾淨企理既感覺,餐廳有自閉既迴轉位同埋一排卡位,我地被安排坐左係卡位,好開心,因為卡位舒服好多。我地既左邊係列車輸送帶啦,上面唔會好似平時啲迴轉壽司舖咁有壽司比你拎,我覺得呢個設計實在太好,反正啲壽司放係度又冇人拎,搞到勁唔新鮮跟住又要掉,所以用列車送壽司係好好既環保設計。帆立貝壽司(2件) $32第一件黎到既係帆立貝壽司,佢個樣已經好大件,而且都幾厚身,食落好鮮甜,好新鮮,好肥美。食完呢個之後,我開始有信心之後既食物都應該唔會太差。牡丹蝦刺身(1件) $35牡丹蝦唔算巨型,但都稱得上大大隻,重點係好新鮮同埋好甜,食落口就會有小小黏住黏住既蝦感,同放題個啲低質蝦真係好大分別。朋友仲係咁啜個蝦頭,HAHA,不過我對蝦頭就冇咩興趣。芥辣八瓜魚軍艦(2件) $24 芝士蟹籽軍艦(2件) $24呢兩個軍艦雖然冇咩特別,但係就好大舊,上面啲料係其他舖既一倍,而且紫菜都冇''林''到,讚!!帆立貝刺身 $38因為頭先品嚐左帆立貝壽司好想再回味一下,所以再叫埋帆立貝刺身,刺身應該由

帆立貝壽司
帆立貝壽司(2件) $32

牡丹蝦刺身(1隻)
牡丹蝦刺身(1件) $35

帆立貝刺身
帆立貝刺身 $38
因為頭先品嚐左帆立貝壽司好想再回味一下,所以再叫埋帆立貝刺身刺身應該由2大粒帆立貝切片,片片都厚切!! 沾小小壽司豉油已經好好味,食日本野食刺身,新鮮真係勝過一切。

海苔魷魚天婦羅
海苔魷魚天婦羅 $28
呢個係食到我唔想停系列!!本身煎炸野已經係好香口,佢一定係即叫即炸,好香好熱,個皮做得好好,最特別就係佢個皮係加左海苔!!!再加埋個沙律醬,令到成個炸魷魚都唔同曬!!雖然佢唔係壽司刺身,但真係好中意呢個菜式。
帆立貝壽司
帆立貝刺身