餐廳: 泰皇閣泰國菜館
資訊:

2018-09-16 44 瀏覽
同一班女人食飯,必去d冇限時的地方,由友人C安排生日飯局,今次安排左黎九龍城,黎到九龍城沒有不食泰菜的理由。今次我地去既泰皇閣,友人之前都有去過,所以今次係佢Encore餐廳。.先點了沙嗲串燒(半打)串燒有多款(豬/雞/墨魚丸/雞腎),唯獨沒牛,可自行配搭,最多可選3款。點了豬/雞/雞腎,串燒肉嫩,多汁,不會燒得太乾。配上沙嗲汁吃,格外惹味.拼盤,啱晒一班貪心女人,一盤有多款小食炸蝦餅、炸魚餅、炸春卷、雞翼、酸辣鳳爪等,餐前小食一流.泰東生菜包,生菜爽口新鮮,肉碎小辣惹味,不會太乾,開胃之選馬拉盞炒椰菜苗,要食點青菜,點了馬拉盞炒椰菜苗,椰菜苗爽口,馬拉盞咸香味濃,兩者配搭,正!.明爐蒸烏頭魚,烏頭新鮮美味,配上青檸味清新,加上辣味,酸酸辣辣,刺激味蕾
先點了沙嗲串燒(半打)
泰東生菜包,生菜爽口新鮮,肉碎小辣惹味,不會太乾,開胃之選
明爐蒸烏頭魚
2018-08-16