2015-07-11 2946 瀏覽
一行四人為慶祝朋友新婚加多個小生命,決定去女性朋友住區九龍城食晚餐~去得九龍城,就梗係食泰國菜啦~最鍾意上開飯啦睇食評,見呢間小曼谷好多人👍,就試一試~知道星期六晚多人,專登叫定朋友去拎位先,6點40分到已經排緊隊,好彩等左15分鐘到就有得入座。上菜速度好快,可能因為得個半鐘食~黃咖哩雞:咖哩味濃既,雞入味同滑,但以為佢用個爐上係保持溫度,點知原來係無火的,衰在唔夠熱。有咖哩點可以無絕配蒜蓉包。蒜蓉味幾香,外脆內鬆,好味的~椰菜花炒豬頸肉:菜好油,好咸,麻麻。芝士蝦球:我食開既蝦球係漲卜卜,但呢個係塌晒皮甘,雖然好好心甘切開兩半上,但中間芝士位唔熱又無咩芝士味,失敗!豬肉生菜包:一個必叫既餸,但唔夠辣,又無咩位~總結:九龍城出名泰國菜,但我諗我選擇既呢間唔岩我口味~我應該下次會選擇其他

上菜速度好快,可能因為得個半鐘食~

黃咖哩雞

蒜蓉包
有咖哩點可以無絕配蒜蓉包。蒜蓉味幾香,外脆內鬆,好味的~

椰菜花炒豬頸肉
椰菜花炒豬頸肉:菜好油,好咸,麻麻。

芝士蝦丸

生菜包
豬肉生菜包:一個必叫既餸,但唔夠辣,又無咩位~

黃咖哩雞
蒜蓉包