2022-04-02 1671 瀏覽
呢間坤記糕品已經攞過好多次米芝蓮既推介,傳統既糕點都可以咁受到注目,有機會就去買黎試下🤩去到既時候見到門面擺好左好多唔同款式既糕點,包裝好曬,客人黎到可以自己睇下想食咩就買。呢度最出名既應該係佢地既白糖糕、砵仔糕、紅豆糕同埋芝麻糕。當然佢地仲有埋其他款既傳統糕點,都好多捧場客。 1⃣️芝麻糕($13)本身我就好鍾意食芝麻糊🤤見到芝麻糕就好想食。呢度計錢方式好特別,係跟重量收費既😯揀好要咩之後,姐姐就會幫你攞件糕品磅重計錢。我今次呢件芝麻糕就$13。講真價錢就略貴la,不過都幾好食,值得一試既😋芝麻糕有成九層,鍾意佢食落唔會太甜,質感有啲似凍糕咁,有彈性既。食落芝麻味幾香,仲感覺食到少少細細既芝麻碎。鍾意芝麻味甜品既人應該都會鍾意食👍

1⃣️芝麻糕($13)
芝麻糕
芝麻糕