2024-02-12 325 瀏覽
原來隔離就係之前食過嘅星林居,竟然一直都唔知喺正隔離🤣 呢間真係可以講係平民車仔麵又得,富豪車仔麵亦得😗 佢哋嘅湯底係無添加防腐劑,亦都有好豐富嘅材料熬製出嚟,係好新鮮嘅豬骨湯味😍 用心製作要加分🥰1️⃣ 秘製滷水雜拼麵🍜最搶眼一定係蘭王流心蛋,橙紅色嘅中心就好似太陽咁靚😛 呢個麵sᴇᴛ好咗8款嘅餸,包括豬耳、金錢肚、雞腎、豬大腸… 每款都滷得好入味🤭 仲有件又大又厚肉嘅冬菇,咬落去多多汁😎~2️⃣ 瑤柱蘿蔔牛腩飯🐂雖然呢度主打都係麵,但係身為澱粉質嘅好朋友梗係唔可以唔嗌飯啦🙏🏻 我嗌呢個飯係套餐嚟,可以跟飲品😛 入面有瑤柱、蘿蔔、牛腩、菜… 🥕蘿蔔好入味又好淋,牛腩嘅份量,超級多,加上有綠色嘅椰菜同紅色嘅蘿蔔做雜菜,一啲都唔會寡🤭3️⃣ 金沙脆皮牛坑腩🐮呢個係第一次見,亦都係第一次食🤣金沙即係鹹蛋黃,上枱熱辣辣,牛坑腩周圍都用俾鹹蛋黃包圍哂,外脆內軟腍嘅牛坑腩認真ᴊᴇɴɢ😍 食唔停口咁濟勁吸引😎4️⃣ 滷水拼盤🐖呢個真係唔話得🥹🥹呢個滷水拼盤咩都有啲,啱哂想食多幾款嘅我😋底下嘅芽菜好入味,仲”嗦嗦聲”🤣 加埋有自家製嘅秘製辣椒醬,將啲滷水蘸落去真係好好味😚5️⃣ 腐乳通菜🥬通菜綠油油,又好爽口,加埋鹹香

1️⃣ 秘製滷水雜拼麵🍜
秘製滷水雜拼麵

2️⃣ 瑤柱蘿蔔牛腩飯🐂
瑤柱蘿蔔牛腩飯

3️⃣ 金沙脆皮牛坑腩🐮
金沙脆皮牛坑腩

呢個係第一次見,亦都係第一次食🤣

4️⃣ 滷水拼盤🐖

呢個真係唔話得🥹🥹
滷水拼盤
呢個滷水拼盤咩都有啲,啱哂想食多幾款嘅我😋
滷水拼盤

底下嘅芽菜好入味,仲”嗦嗦聲”🤣
滷水拼盤

加埋有自家製嘅秘製辣椒醬,將啲滷水蘸落去真係好好味😚

5️⃣ 腐乳通菜🥬
腐乳通菜

通菜綠油油,又好爽口,加埋鹹香味嘅腐乳實掂😏

6️⃣ 檸檬薏米水🍋
檸檬薏米水

食完咁多嘢最啱就係飲返呢支健康工房嘅檸檬薏米水就夠晒健康,解毒又去濕🙌🏻 仲可以揀要凍定係室溫添😎
秘製滷水雜拼麵
瑤柱蘿蔔牛腩飯