2020-11-16
疫情同夏天關係, 老闆娘雲南米線有一段時間冇開。就算而家開返, 都因為社交距離措施, 令到食店坐位大減。LUNCH 去食, 見到唔算長龍, 點知一等就等咗45 分鐘先入座, 搞到好趕咁食完, 都等唔到朋友食完就要先行告退了! 奉勸大家唔趕時間先去食啦! 對於我呢個試過食完米線會嘔O既人嚟講, 可以轉拉麵同銀針粉, 實在覺得太好了! 另外, 湯底亦好多選擇, 你唔鍾意麻辣O既, 可以揀淨酸湯, 又可以揀晒麻酸辣湯底。仲有蟲草花薑酒湯同酸菜胡椒湯, 選擇比出面其他雲南米線舖多! 餐廳係採取排隊時已經要點好你要O既嘢, 所以就座冇幾耐, 熱辣辣O既米線好快就會送上。我今日就點咗淨酸湯底米線配反斗蝦膠豆卜加招牌酥炸雞球, 我同朋友都習慣叫多個招牌酥炸雞球SHARE。老闆娘O既炸物真係好好食, 講下個反斗蝦膠豆卜先, 好脆, 蝦膠好彈牙, 但係加埋湯, 個豆卜淋少少都好好食! 招牌酥炸雞球 - 話明係招牌, 一定好食啦! 炸雞球本身用南乳醃制, 好入味, 又唔會炸得過火, 食落口雞仲好嫩滑! 齋酸湯底有D 雪菜同肉碎, 亦有少少辣, 不過唔會嗆喉。秘制豬腩肉 - 呢個豬腩肉係朋友每一次嚟到都
就算而家開返, 都因為社交距離措施, 令到食店坐位大減。
奉勸大家唔趕時間先去食啦!
(左)反斗蝦膠豆卜&(右)招牌酥炸雞球
齋酸湯底有D 雪菜同肉碎, 亦有少少辣, 不過唔會嗆喉。
秘制豬腩肉 - 呢個豬腩肉係朋友每一次嚟到都會必點嘅!豬腩肉肥瘦適中, 亦好入味! 朋友每次食完都勁滿足!
酸辣秘制豬腩肉米線 (少辣)
整體嚟講, 食物質素良好, 店員態度親切, 等候期間有位婆婆嚟等位, 店員立刻安排咗張櫈俾佢坐住等! 窩心!