餐廳: 極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期) (銅鑼灣廣場一期)
資訊:

2018-12-09 5279 瀏覽
夜晚想食放題,人在銅鑼灣,就搵到呢間久違了的日式放題店:極尚大喜屋。晚餐時段不同時間入座有不同收費,我當日係平日夜晚,價錢約$238/位,咁嘅價錢食物都唔hea...飲品同食物選擇多,而且食物選擇不再只係日式食物,連燉湯、燒雞、片皮鴨都有。姬松茸海星燉烏雞,記得出去攞返碗飲。除左自助區嘅食物,其餘食物就靠自己用微信落單。既方便又環保。熱食類嘅鮑汁燴花膠,花膠大大舊好足料。放題必食刺身及創作壽司,汁燒穴子壽司及柚子胡椒汁燒左口魚邊壽司可以一食再食。花之戀壽司及鵝肝帶子壽司,花之戀壽司簡直充滿我童年回憶。刺身盛,呢個係兩個人份量,見到隔離檯10個後生仔聚會,每次上刺身拼盤果種震撼,同佢地成班人搶食嘅場面,不禁要講句「年少多好」。炸蝦及蟹棒天婦羅,又係放題必備食物,新鮮炸起,一定要叫。蒜片牛柳粒,一份都有好幾件牛柳粒,真材實料。鹽燒雞翼飲品係外面自助區自取的,有清酒:凍熱都有。甜品櫃仲有一人一個雪糕(Haagen-Dazs/ Movenpick)

姬松茸海星燉烏雞,記得出去攞返碗飲。

熱食類嘅鮑汁燴花膠,花膠大大舊好足料。

花之戀壽司及鵝肝帶子壽司,花之戀壽司簡直充滿我童年回憶。

炸蝦及蟹棒天婦羅,又係放題必備食物,新鮮炸起,一定要叫。

蒜片牛柳粒,一份都有好幾件牛柳粒,真材實料。

鹽燒雞翼

飲品係外面自助區自取的,有清酒:

凍熱都有。

甜品