指月主打無味精湯粉麵為主,環境都幾靚幾舒服。無味精湯主要有四款,分別係清湯、豬骨湯、番茄同埋牛雜濃湯。今次就叫比較特別的牛面豬配清湯米粉同埋指月手撕雞煨麵,再加個小食炆冬菇同埋白桃烏龍冷泡茶。牛面珠份量都幾多,首先當然試左湯底先,夠晒清甜,再加上牛骨香味,係會令你飲上癮,而且飲完都唔會覺得口渴,證明係無味精。牛面珠近似牛筋加牛腍肉的口感,肉質夠爽彈,感覺好新鮮。由於每隻牛只有左右一對,份量比較少,所以係每天限量供應。至於手撕雞煨麵的湯底係另一個極致,充滿豬骨湯的味道,而且夠晒濃稠的質感。而呢度特別的地方係用左上海麵,問左店員話老闆特登揀上海麵係希望做到麵質唔會咁淋,煮完麵質都有彈性,同埋可以掛湯。而小食炆冬菇有兩大隻,Size夠大夠厚肉,但炆得夠入味,值得一試由於我地唔係好食內臟,所以今次無叫呢度出名的牛雜同牛腸鍋,但我地周圍都有好多人叫,如果大家都鐘意食牛雜或牛腸,大家都可以一試。