🐈✨✨✨✨✨✨✨✨🍽️ 漁初·魚丼📍 長沙灣營盤街147號天悅廣場地下B2號舖 #長沙灣eatmeow好 #九龍eatmeow好 長沙灣收收埋埋都唔少高質小店cafe🫣 呢日同朋友嚟咗呢間食日本丼飯~ 話說個frd前一日生飛滋,本身想就住嗌嘢食但佢係咁話唔洗,我就由佢了!😋😋👨🏻‍🍳🤳🏻火焰鰈魚邊丼 ❤️‍🔥丼飯面會有鰈魚、玉子燒、同埋生薑片🤤我地坐bar枱可以望住師傅燒鰈魚~ 個鰈魚入口即溶🥹🥹🥹呢個價錢性價比都ok,推薦!! (見佢另外到個有埋帶子都係$88,下次想覆桌🥹)👨🏻‍🍳🤳🏻吞拿魚腩蓉、角切魚生、玉子燒丼朋友食呢個,食材新鮮滿滿嘅一碗🥹感覺佢嘅丼飯性價比都好唔錯🔥👨🏻‍🍳🤳🏻 啤酒$68買一送一 ❤️‍🔥好易入口嘅白啤,配埋我地啲串燒好夾!! 唔知個優惠做到幾時 大家近排想食日本菜飲下酒記得bookmark嚟試\(//∇//)\👨🏻‍🍳🤳🏻豚肉荔枝卷❤️‍🔥個frd話未食過豚肉荔枝卷我地就嗌咗(佢粒飛滋RIP😀😂) 我覺得好好食🥹 豚肉片唔乾,肉汁配荔枝汁好夾勁開胃😚 食完飲啖啤酒真係好正!! 個荔枝好似食緊中學成日食嘅可樂硬糖咁好好食 😳😳👨🏻‍🍳🤳🏻七味魚翅❤️‍🔥我係諗住雞泡
🐈✨✨✨✨✨✨✨✨
🍽️ 漁初·魚丼

火焰鰈魚邊丼

👨🏻‍🍳🤳🏻火焰鰈魚邊丼 ❤️‍🔥
吞拿魚腩蓉、角切魚生、玉子燒丼

👨🏻‍🍳🤳🏻吞拿魚腩蓉、角切魚生、玉子燒丼
啤酒

👨🏻‍🍳🤳🏻 啤酒$68買一送一 ❤️‍🔥
豚肉荔枝卷

👨🏻‍🍳🤳🏻豚肉荔枝卷❤️‍🔥
七味魚翅

👨🏻‍🍳🤳🏻七味魚翅❤️‍🔥
我係諗住雞泡魚乾嘅味道嚟食,呢個咬落口感再鬆啲😍 唔係硬棒棒嘅肉乾質地,配埋有七味粉嘅mayo 加咗少少香辣,會食到唔想停🥺 同埋呢個應該係全晚最啱送酒嘅小食~ 推薦!
牛舌心

👨🏻‍🍳🤳🏻牛舌心串
燒得幾香,係有啲嚼勁嘅牛舌心~
汁燒原塊豬頸肉

👨🏻‍🍳🤳🏻汁燒原塊豬頸肉
豬頸肉份量好多😆豬肉嫩口,好多醬汁啱鍾意重少少口味嘅朋友~😚

👨🏻‍🍳🤳🏻燒羊肉串
有少少惹味嘅羊膻肉串,啱我口味,好好食✨✨

Overall幾高質,係我近排食過幾有驚喜嘅餐廳🤍 同埋佢地嘅員工都好友善~夜晚都8成滿,大家可以bookmark試下😚 唔覺意搵到好食嘅餐廳感覺好好😋
火焰鰈魚邊丼