2020-03-28 59 瀏覽
疫情下,出街食飯都想安心啲,就會揀啲設計寬敞啲嘅餐廳,咁啱響社交平台見到朋友去咗呢間日本餐廳,見到格局好寬敞,咁我都嚟呢度試下啦!原來呢度除咗有火鍋套餐,私房菜,仲有串燒鍋物等。 。。想食得簡單啲,我哋只係單點咗啲日本料理。先點了一個日式味噌蠔鍋🍜來填飽個肚😆,生蠔經酥炸,有6隻,對比一般餐廳都算幾多生蠔,而且酥炸完浸湯啲粉漿都唔會散開👍,麵底係烏冬,湯味好濃,加返啲蒟蒻同蘿蔔,相對健康清新啲。土匪雞翼又幾似3哥果啲,不過麻香味更濃,我更喜歡。紙包燒野菜 味道較淡口,純粹係健康之選。之後就點咗啲串燒🍢,諗住坐慢慢坐多陣。燒炸魚角燒墨魚丸相信本身係用來做火鍋料,但燒嘅手勢相當唔錯,唔會爆開又唔會燶曬,皮乾內軟。玉子燒棒棒中間芝心,但再多啲芝士會更正, 做到滿瀉效果更好。😋燒雞肉串雞肉好嫩,咬落有汁夠juicy,新鮮嫩滑,而且唔太鹹,空口食啱啱好,唔口渴。燒芝心牛丸呢個最正,芝士爆多,食之前侍應都叫我哋小心一啲,一咬落去標汁跟住標芝士,重要標完芝士後仲係有好多芝士係入面, 而且呢隻芝士味比玉子果款更濃香。

土匪雞翼又幾似3哥果啲,不過麻香味更濃,我更喜歡。

紙包燒野菜 味道較淡口,純粹係健康之選。

之後就點咗啲串燒🍢,諗住坐慢慢坐多陣。