2022-12-15 430 瀏覽
今日嚟咗南區 諗住喺香港仔中心一帶食個靚早餐🥣 點知見到好多連好多茶餐廳到要排隊 就知道呢頭真係好多人住呀 難得嚟到香港仔 梗係唔會食周圍都有嘅餐廳啦 搵咗呢間叫做南駅嘅餐廳 喺門口等咗大約10分鐘就可以入座😮招牌香茅豚肉通粉呢個香茅豚肉餐 係Menu上標明店長推介嘅🐷 所以就叫咗嚟食 不過食完真係唔係好明點解會推介 豚肉係類似豬柳嘅感覺 雖然係有香茅味 但係唔覺得特別出色😅沙嗲鮮牛肉公仔麵因為個人好鍾意食沙嗲牛肉 所以沙嗲牛肉嘅質素好影響我會唔會再去食早餐 呢個沙嗲牛肉又唔可以話係唔好食 但係比較普通 有部份牛肉過韌 但係佢係鮮牛肉 至少唔係罐頭貨 我又覺得呢個價錢還好😗見到餐廳特別有個幾塊黑板寫上好多款咖啡 可能呢間餐廳仲主打咖啡 不過今次就冇試啦 留返俾大家試啦🤣

招牌香茅豚肉通粉
招牌香茅豚肉通粉