2020-04-21 854 瀏覽
荃灣有間餐廳都幾有特色,但係價錢唔貴,主要都係啲西餐同埋茶餐廳之類嘅食物為主。而家政府限制令,所以要分得開咁坐,但係基本上都座無虛席餐牌選擇好多,特色嘢飲,小食同埋午市套餐包羅萬有,基本上想食中式西式都一應俱全。焗鮮茄芝士厚切豬扒飯$68轉特飲加$10 奇異果法國牛乳特飲$42紅豆冰$28紅豆嘅份量非常充足,甜味恰到好處,而且口感都軟林,值得一嘗。奇異果特飲味道清新,甜味適中呢!個豬扒飯真係好大舊豬扒,非常厚身而且size都好大,上面嘅芝士味飄晒出嚟,味道濃郁,新鮮蕃茄酸酸甜甜亦非常開胃,旁邊有啲蔬菜令整體感覺健康得多。芝士茄醬焗大啡菇$58原本以為係一個大嘅蘑菇,原來分開兩個,同樣有芝士同蕃茄味,清新而且亦非常Juicy。炸薯條洋蔥圈$58味道冇問題,而且醬汁嘅配搭亦非常好,口感亦十分香脆,唯一可以駛善嘅地方就係個熱力差少少!流心紅豆西多士$45呢個真係超級邪惡,上面有好多紅豆,西多士外皮,炸得金黃,顏色已經夠晒吸引,趁着熱辣辣快啲切開佢食就最正!總括來講,呢間啲小食都OK,不過如果定食lunch嘅話佢啲lunch set一定係最抵食,好食同埋夠晒份量。

而家政府限制令,所以要分得開咁坐,但係基本上都座無虛席

紅豆冰$28
奇異果特飲味道清新,甜味適中呢!

芝士茄醬焗大啡菇$58

炸薯條洋蔥圈$58