2017-07-16 435 瀏覽
落雨濕濕最好去 cafe hea 吓。男友搵到間樓上鋪 cafe,專食綠茶味嘅嘢。上到去都幾雅緻,有好多中國茶舍的擺設、中式家私,架上面又放左好多中式茶餅,但係放住西式音,又有少少西式擺設同水吧,中西合璧的感覺好強烈Menu 九成都係綠茶味的嘢,最啱綠茶控的港女!我要左杯 Green Tea Ying Yang (綠茶+咖啡+煉奶),少甜,但係嚟到都係太甜,佢地都肯整過杯走甜比我,因為有煉奶的關係,都係會甜甜地。Green Tea Latte,綠茶味好濃郁,奶味好香滑,但都係偏甜。Matcha Tea Cake,係戚風蛋糕,個樣好靚,反而個蛋糕本身冇咁甜,啱啱好,想甜D就食多D上面的 cream地方舒服,又有懶洋洋的貓仔🐈陪住你,輕輕鬆鬆又過左個 weekend 的下午。