2017-10-21 5453 瀏覽
中環,想搵問cafe坐下都難,尤其係夜晚。而且好多地方都好早休息,一行六人今日去左一間行可愛風路線的cafe,入面有好多figures, 一個白雲的公仔,賣萌樣好可愛。最緊要係靜靜地,咁啱一班人傾計 (其實係傾功課)晚上都有dinner set, light dinner, 小食,蛋糕選擇。不過留意下最低消費係$150每人,都嚇到眼突。本身唸下食下小食就算,不過始終都係中環高消費地區,小店始終都有生存的難處,都明白嘅吉列豬扒窩夫漢堡在小店整窩夫時成間店都勁香!上碟直情係澎湃!個窩夫唔乾身,香軟可口!而且入面個沙律醬好開胃,入面仲夾埋沙律菜。而吉列豬扒好淋身,食落唔痴牙,好邪惡。店員仲好有心切開幾份比我地開心分享!玫瑰雞翼食物熱辣辣真心加左唔少分!呢個玫瑰雞翼好多枱都有叫!蜜糖當中有少少淡淡玫瑰香,唔偽甜。雞翼香脆,食到停唔到!蘋果金寶好有心機,又係焗熱左。肉桂味令整個甜品更上一層樓,主食好味,估唔到甜品都唔差喎!小食拼盤夠三四個人開心些牙!蜜糖腸好有驚喜,輕輕煎過表面金黃色,而薯角炸雞煙肉卷都好熱,好啱傾計食!好難得搵到一個好地方喺中環,食物同環境水準之上!地方又靜靜地,地方仲有好多影

吉列豬扒窩夫漢堡

玫瑰雞翼
食物熱辣辣真心加左唔少分!呢個玫瑰雞翼好多枱都有叫!
蜜糖當中有少少淡淡玫瑰香,唔偽甜。雞翼香脆,食到停唔到!

蘋果金寶

小食拼盤

好難得搵到一個好地方喺中環,食物同環境水準之上!地方又靜靜地,地方仲有好多影相位,白雲公仔又得意,好啱女仔去!
  • 玫瑰雞翼
  • Sogno小食拼盤