2009-09-10 4 瀏覽
諗住去en grill, 去到大廈門口又冇牌冇指示, 朋友見狀話唔想上去, 咁我suggest去naozen啦, 成日都經過, 係正翠華隔黎但係又未試過一入去係條長走廊, 侍應帶我地去坐sushi bar, set lunch好多選擇, 魚生刺身定食大約$200, 平d既有燒牛肉, 烏冬set等, 本來想要滑蛋豬扒, 問左個蛋係全熟既= =, 侍應提議有吉列黑豚定食, 就要你啦首先黎左個漬物, 係醃小唐菜, 開胃~跟住成個set黎, 食左個茶碗蒸先, 仲係好熱既, 好滑, 入面件冬菇唔係平時街市新鮮個d, 用左乾冬菇, 食落鹹d實身d到吉列黑豚, 咬落去好酥脆, 粉醬唔厚, 少少油膩, 不過係可以接受既程度, 黑豚就好鮮甜, 亦能鎖住肉汁, 唯獨脂肪唔係平均分佈而係痴係一邊, 個d位一咬落去成口都'肥'晒醬汁有2款, 竟然有芥辣但冇沙律醬, 點芥辣兩者唔夾, 仲有豬扒醬但我本身麻麻, 因為嫌味道太濃烈, 勝在黑豚既甜味夠, 所以冇俾豬扒醬蓋過仲有一小碟伴菜-酸青瓜同木耳絲, 麵鼓湯就偏鹹最後仲有甜品, 三片去衣切橙, 多汁且甜_____食物:吉列黑豚幾ok, 見sushi/sashim

首先黎左個漬物, 係醃小唐菜, 開胃~

醬汁有2款, 竟然有芥辣但冇沙律醬

仲有一小碟伴菜-酸青瓜同木耳絲, 麵鼓湯就偏鹹

最後仲有甜品, 三片去衣切橙, 多汁且甜
_____
食物:
吉列黑豚幾ok, 見sushi/sashimi set既用料一般, 係bar做野既都唔係日本師父, 第一次試其他穩陣d
環境:
舒雅, 加上閒日冇乜人, 幾靜, 最嘈既反而係sushi bar個兩位師徒...其他table有屏風隔著, 另一邊係廂房, business lunch好適合
服務:
個黑豚即叫即炸都等左一陣, 侍應都主動交代番

下次或者會試sushi/sashimi set