餐廳: Goobne Chicken (M88)
資訊:

2017-01-13 225 瀏覽
自從香港興左食韓式炸雞之後我就完完全全冇再食個KFC嗰啲快餐店炸雞了因為美式炸雞通常第一個印象就係炸到雞肉又乾身而且啲肉又鞋每食一件炸雞都好似受罪咁因為又大陣雪藏味又鞋而且又越來越細件不過韓式烤雞通常用返比較細隻嘅雞隻唔會炸到好乾身就係正正呢點吸引左我成日食韓式烤雞不過身為芝士迷嘅我見到有芝士炸雞就點會唔叫呢到一叫烤雞就要叫晒全隻所以保證你食緊個隻唔會同其他枱撈埋一齊而且出邊嘅烤雞通常只係加上一種芝士溝埋一齊但係呢度唔單止用上車打芝士再加上忌廉芝士同埋藍芝士所以芝士味道比其他店更加入味更更出色而且烤雞又唔會過分油膩可能用上芝士粉嘅關係雞嘅外皮仲係好脆食落口仲係好多汁唔會炸到乾晒而且一隻雞嘅份量都好大隻最後再叫多咗一份雞蛋捲雞蛋入面在包住紫菜入面嘅餡有蟹柳香腸同午餐肉我最欣賞呢款雞蛋捲就係包得實嘀嘀食落好充實
自從香港興左食韓式炸雞之後
我就完完全全冇再食個KFC嗰啲快餐店炸雞