2016-04-24 703 瀏覽
柱候牛腩河,濃濃同非常入味既牛腩比起一般我哋常常食到清湯腩,更加嘢味!配合清淡嘅河粉,非常match! 湯頭有濃濃嘅地魚味,好夠火候!嚟到呢到,必定要試下雲吞。雲吞屬於正宗的一口一粒,而且雲吞內全是蝦,比起我們平常溝了豬肉的雲吞,少了一份油膩感!雲吞非常爽口彈牙,好食!仲有,也叫了炸醬雲吞撈麵。炸醬酸酸辣辣,十分開胃,加埋爽口彈牙嘅麵,唔錯!唔講唔知,原來食撈麵,也會跟一碗湯,唔會太乾,很貼心。另外,我和朋友來的時候,也見到老闆在招呼客人。 老闆十分熱情,一時向我們推介食物,一時問我們需唔需要紙巾。老闆也與很多客人聊天,打成一片。 香港正正就是需要這些充滿人情味的小店,支持小店,支持屬於香港人的雲吞麵。熱熱的食物,濃濃的人情味!

熱熱的食物,濃濃的人情味!
  • 雲吞麵