2022-04-16 349 瀏覽
中環老字號超甜竹蔗水 啱啱行完港島西高山 落山開始增肥 先去飲個竹蔗水 順一順條氣先 呢間應該係全港最出名嘅涼茶舖 有70多年歷史 值得去試一試.今日試左 ⭐️支裝 竹蔗汁$40蔗汁顏色呈黃綠色 比坊間蔗汁偏濃👍🏻飲第一啖真係 超甜超甜 重清甜潤喉感覺😅唔講 真係以為佢落左好多糖.⭐️蔗汁糕$18👍🏻口感10分軟糯 同樣蔗汁味清甜但始終同純蔗汁比 當然純蔗汁濃郁好多建議大家 食完蔗汁糕 先飲蔗汁 咁樣體驗會好d‘#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_中環.#公利真料竹蔗水 (中環)地址:中環蘇豪荷李活道60號地下.⭐️評分:味道:4/5環境:-/5服務:-/5 抵食:2.5/5.‼️想睇更多資訊‼️ig/youtube/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfunfoodrecord.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食
今日試左 ⭐️支裝 竹蔗汁$40
但始終同純蔗汁比 當然純蔗汁濃郁好多
建議大家 食完蔗汁糕 先飲蔗汁 咁樣體驗會好d

#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_中環
#公利真料竹蔗水 (中環)
地址:中環蘇豪荷李活道60號地下
⭐️評分:
味道:4/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:2.5/5
‼️想睇更多資訊
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #香港美食 #蔗汁