2022-11-08
中環蘇豪區隱世小店,馬來西亞菜酒吧餐廳! 鑫魚三寶咖哩喇沙,入口清甜不膩但又夠濃味,冇一般喇沙咁稠身!老闆好人,話湯底用上多種香料,蔬菜肉類熬煮而成,無添加味精。魚腐吸滿湯汁清甜又香魚味,魚丸魚片頭有魚味。牙菜爽脆多汁! 竟然唔係好辣,但惹味有層次,愈食愈上癮。泰式酸辣無骨鳳爪 ,幾辣下,雖然有微酸味好清新開胃,但我自己就覺得辣既後勁太強,不過食落係非常爽口。玫瑰酒煮卜卜大蜆配蒜蓉包,老闆話本身想轉menu ,好在仲食到呢樣菜式,因為真係好有驚喜呀!海蜆肥美嫩口,鮮味十足,真係隻隻都漲卜卜。個汁係玫瑰酒配合大蜆既鮮甜精華製作而成,香甜有酒既味道,沾上香脆蒜蓉包,真係好好味!brick by brick 有出現成包裝即開即煮嘅肉骨茶同咖哩喇沙,可以買返屋企慢慢嘆,好多客人都買完再買。