Abbraccio

2024-01-17 90 瀏覽
上到黎很喜歡室外環境, 夜晚比起日間有情調, 係到食晚飯都好浪漫, 環境又開揚, 可以望住室外靚景, 食得開心!*Caprese 頭盤我揀選了傳統又經典的意大利沙律, 由蕃茄仔和意大利芝士Mozzarella cheese組合, 灑點黑胡椒和橄欖油, 小小冰凍, 加埋一齊食落很香芝士味和creamy, 好味~*Pizza: Cacio e Pepe 聽聞呢度手工Pizza出名, 的確係好食, 做到前面薄和邊邊位厚厚的口感, 配上醬汁, 芝士, 香脆可口, 我和朋友都喜歡~*Pasta: Salmone e Panna 三文魚芝士義大利粉, 意粉硬度適中, 我本人就不喜歡意粉太硬, 三文魚很嫩滑, 店員再額外加上碎芝士, 增加了香味, 味道非常香濃 ~*Tiramisu Classico甜品Tiramisu, 分了幾層, 筆到最底可以食到微微的咖啡橙酒味, 忌廉打得香滑, 唔錯~*Aqua Panna, 今晚唔太想飲酒, 只叫了枝Mineral water~總括呢度好適合朋友/情侶黎飲下酒或者節日慶祝都係不二之選~
*Caprese

*Pizza: Cacio e Pepe

*Pasta: Salmone e Panna

*Tiramisu Classico

總括呢度好適合朋友/情侶黎飲下酒或者節日慶祝都係不二之選~
2024-01-13