2019-12-04 101 瀏覽
麵嘅配料係可以自由配搭,好似車仔麵咁自己揀。分別有:金不換、洋蔥、芫茜、香蔥、炸蒜及芽菜。一上枱,我先飲左啖湯底…真心要讚一讚個湯底﹗湯底係簡單但又好特別嘅牛肉湯😍唔好諗住簡單就等於普通,往往越簡單先越難做得好。一飲就知湯汁唔係味精湯,濃濃嘅牛肉味,應該係用左好多心機同時間先煲到,加上咁清澈嘅顏色,應該係好仔細咁濾過先拎黎做湯底👍🏻看似簡簡單單,原來內藏大大嘅心機呢﹗難怪差所有都係用呢個牛肉湯湯底😆至尊湯河:當中有牛栢葉、牛丸、牛柳片、牛腩、牛展、牛肺、扎肉,河粉同餸菜量都勁多,唔好話對女仔黎講有幾飽,就算男仔食晒都好鬼飽,份量差唔多等於平時粉麵舖嘅2碗份量🤪生熟美國頂級牛肉配意大利脆玉瓜麵:睇到牛肉嘅色澤已經同一般肥牛肉唔同級數﹗牛肉配埋牛肉湯,呢個配搭本身已經無得挑剔,呢次嘅牛仲要係好香牛肉味,食片牛肉再飲一啖湯,無得頂呀﹗👍🏻👍🏻而意大利脆玉瓜麵對我黎講真係好特別,完完全全由脆玉瓜整成,一點啲澱粉質都無,不知不覺食左好多蔬菜😆好味、有口感又健康。我覺得值得推介比減肥嘅人,啱晒而家熱話嘅低醣飲食🤗🤗秘製雞翼﹕雞翼炸得香脆,而餐廳秘製嘅醬汁酸酸甜甜甜,掛係脆卜卜嘅雞皮上邊,正呀﹗青檸

秘製雞翼

青檸梳打﹕青檸梳打唔係預先沖好,而係一杯青檸汁加冰,另上一支梳打氣水。玻璃樽嘅梳打氣水真係好夠氣﹗正🤩
青檸梳打
秘製雞翼