邪惡指數: 🐽🐽🐽好食指數: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️第一次po日本餐廳當然要介紹好嘢啦💁🏻‍♀️中環其實好多日本餐廳,不過通常都偏貴而食物質素或份量都可能一般。今次我就試左呢間櫻花日本料理嘅lunch omakase:⭕️12件壽司盛,整體性價比極高,用料新鮮👍🏻 相剩係show左最正嗰啲,而一試難忘嘅絕對係銀鱈魚壽司!出面最常見就當然係西京燒銀鱈魚,真係好少見有刺身壽司所以都係第一次食。睇落(圖左中)雖然好似無乜特別,但食落肥美鮮甜,質感結實得嚟又好爽口🤤 ⭕️除咗壽司,頭盤有沙律、鱈魚片、茶碗蒸,食完壽司再有一碗魚生粒(配左一個酸酸甜甜嘅汁幾清新解膩)、烏冬同雪糕,點會唔飽呢🙌🏻以$390食到一個咁滿足咁多正野嘅omakase - 值喎😌 環境又坐得舒服,師傅服務細心又好傾,真係抵推介俾大家,尤其是返中環嘅朋友們!記得訂bar枱享受個omakase experience 呀。p.s. 我係搵左良師傅 - 雖然睇落好後生,但係經驗豐富,好nice好傾好knowledgeable,鍾意佢嘅幽默感😆
邪惡指數: 🐽🐽🐽