2022-07-23 111 瀏覽
位於中環人氣小店「三一餃子」近日開左新店👏🏻,進駐九龍旺角區添。為食既我當然要同大家先賭為快。分店位於通菜街,同地鐵🚇E出口好近,非常方便。今次新店帶嚟新「日式醬油」/「味噌蝦湯底」,味道比總店較濃身D添。餃子同總店一樣,都有好多選擇。我地就試左「蒜芯豬肉湯餃」,蒜芯味道香濃,配埋新鮮豬肉餡料,咬落都幾多肉汁添。呢到「三一餃子」,我最鐘意佢地既特餃。之前就試左「冰花餃子🥟」,加左辣椒油,味道幾開胃。今次就揀左「餃子大阪燒」,表頭加左木魚花、大阪燒醬汁,食落都幾惹味。表面麵粉漿煎到好脆口,好吸引添!我哋兩隻酒鬼仲試埋呢款「醉炸雞翼」。雞翼炸得外脆內嫩,加埋酒左醃製,食落酒味香濃。呢個口感唔錯👍🏻,如果味道有層次就更好!新分店除左有新湯底,仲有其他新飲品登場。例如有餐廳自家製冷萃咖啡,每日限量添呀!我覺得小店野食都唔錯。新店坐落於旺角區,價錢亦唔算貴,大家經過都可以嚟試吓~

醉炸雞翼
餃子大阪燒