2020-01-19 975 瀏覽
是日晚上原本想去希慎食日式火鍋,途中見到呢間裝潢幾有氣氛又唔洗排隊既餐廳,店員有禮貌介紹係中日菜,就入去試試啦。餐廳中間有頗多圓枱,用餐應該空間感十足。被安排坐餐廳左邊既方枱,雖然都係二人枱但其實係同旁邊既枱貼住,有搭枱既感覺,大家講野都聽得好清楚,呢樣扣少少分。當晚點餐食物如下:kikusan卷招牌菜幾乎人枱一碟,海膽同明太子都食得出用料新鮮,溫度適宜,唔會太凍入唔到口。不過份量唔算多,cp值不太高。燒豚腩呢件五花燒得岩岩好,軟硬度適中同油脂配合得好好,不過同行友人話黑胡椒落得太重手搶左豚肉本身香味。燒雞串焦香味十足,可惜有好多位都焦黑,要咬走先食得,但juicy同肉質都ok。小籠包皮夠薄,餡料正常,湯汁如果再多少少就更好,no surprise。擔擔麵呢個唔推薦,花生味不夠濃,比較稀沒有擔擔麵既濃厚感,麵質正常。整體用餐經驗不錯,只是個別食物cp值較低,日式菜食料新鮮。

當晚點餐食物如下:
kikusan卷

燒雞串

小籠包

擔擔麵

整體用餐經驗不錯,只是個別食物cp值較低,日式菜食料新鮮。
Kikusan卷
燒雞串