餐廳: 樂茶軒
資訊:

為推動全港減鹽減糖新飲食文化及新生活態度,食物及衞生局、降低食物中鹽和糖委員會及食物環境衞生署食物安全中心推出了《少鹽、少糖、少 • 確幸》餐飲聯盟,參與食肆會提供少鹽少糖選項予顧客,部份更會提供特定減鹽減糖菜式。參與減鹽減糖食肆會獲發計劃標誌,以供張貼於店舖內,供顧客識別。詳情可在此瀏覽:https://rssless.hk

2018-11-11 4272 瀏覽
香港公園走到攰,見樂茶軒環境唔錯,就入去"high tea". 第一次黎品茶,款式多容易有選擇困難,最後揀左一款綠茶古早味烏龍同天山功夫紅茶,烏龍好清香,紅茶就如員工介紹所講帶甘味,小小茶壺茶杯,有趣的體驗唔想咁單調叫返幾款點心一盅兩件,更覺寫意,menu 以素菜點心為主,味道唔錯但感覺唔既餃同燒賣等等全部味道好相近,員工推介鮮竹卷,下次再試叫左個蘋果雪耳湯有驚喜,好香濃夠晒滋潤,秋天飲岩晒走果時先知禮拜六日有時會有中樂表演,$150 包茶,有機會都想試試邊聴live邊歎茶,員工提醒到時最好訂枱中式"high tea"好健康 會encore的

叫左個蘋果雪耳湯有驚喜,好香濃夠晒滋潤,秋天飲岩晒

中式"high tea"好健康
會encore的