餐廳: Story Steak & Pasta
資訊:

2018-10-05 73 瀏覽
中學時期經常會黎到呢間餐廳食學生嘅lunch set~畢左業幾年,前幾日就決定同中學同學黎一次舊地重遊,食番舊時光嘅味道😛餐廳嘅裝修似乎比起中學時更加精緻~更加有法式嘅風情💕我同朋友叫左兩個set同埋兩個小食~套餐係包餐湯,餐包同埋餐飲嘅~我地分別叫左一個南瓜湯同一個磨菇湯😋磨菇湯十分濃郁,絕對係真材實料!蒜蓉餐包點少少餐湯一齊食會更加好味!😆飲品方面叫左一杯凍奶茶同一杯凍咖啡~用左一個靚靚嘅杯裝俾我地😆影起相上黎都特別有feel~首先黎左個黑松露薯蓉~本身唔係幾中意黑松露嘅我竟然都覺得呢個薯蓉幾好味!原因係佢黑松露聞落唔係太重味,只係食落會慢慢有陣黑松露嘅香味溢出黎~而且薯蓉好明顯係用新鮮薯仔整出黎嘅味道!所以特別吸引人😍水牛雞翼就辣味偏重~不過正正因為甘,佢食落比一般嘅雞翼更香口!安格斯牛排完全冇令我失望~五成熟的確令牛排嘅肉汁更突出~而佢嘅肉質都不遑多讓😆咬起上黎真係一大享受!忌廉汁向來同意粉都十分夾~加上佢嘅汁比較偏多,令意粉唔會太乾身👍🏻👍🏻唯一不足嘅係三文魚可以再多d,因為實在太好味啦!🤣作為一間裝修精美嘅餐廳,係晚飯時段食甘多野都只係322蚊~果然係我中學一直食開嘅cp值
餐廳嘅裝修似乎比起中學時更加精緻~更加有法式嘅風情💕

蒜蓉餐包點少少餐湯一齊食會更加好味!😆

黑松露松菌薯蓉

串燒水牛城雞翼

美國安格斯西冷牛排

忌廉汁磨菇煙三文魚意粉

作為一間裝修精美嘅餐廳,係晚飯時段食甘多野都只係322蚊~果然係我中學一直食開嘅cp值好高嘅一間餐廳🤣

黑松露松菌薯蓉
串燒水牛城雞翼