2022-12-22 587 瀏覽
💢中大伏既生日蛋糕😭😭😭😭我地訂左👇🏻芒果拿破崙蛋糕 $288 (4寸)之前係呢間麵包鋪度訂左個蛋糕,落單時寫底左上面想寫咩字(張單收左),當時店員仲叫我串多次double confirm,仲要我唔係寫咩難既字,竟然可以連birthday都串錯真係無眼睇😑😑個名就7隻字錯兩隻字😑😑味道方面,拿破崙黎講都幾脆,不過切開黎食可能唔太適合,全部散曬(但唔通我原個食咩😂😂)芒果份量極少,要食到最後嗰層先有少少,好彩都算甜🥹但因為芒果要食到落底先有,變到上面幾層好乾,balanced少少每層都有芒果會好食好多🤔吉士見到有少少雲呢拿籽,texture ok但偏甜🥲生日牌寫錯曬,味道麻麻,然後重點黎啦,呢個蛋糕4寸,收$288本身都覺得少貴,如果好食咁都值既,但竟然係咁既質素,$88我都覺得overpriced🫥味道:3/10性價比:0/10📍 ABC Bakery (上水廣場) 上水上水廣場2樓206號舖📌人均消費: $51-100#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodieli
💢中大伏既生日蛋糕😭😭😭😭

我地訂左👇🏻
芒果拿破崙蛋糕 $288 (4寸)

個名就7隻字錯兩隻字😑😑

芒果份量極少,要食到最後嗰層先有少少,好彩都算甜🥹

吉士見到有少少雲呢拿籽,texture ok但偏甜🥲

味道:3/10
性價比:0/10

📍 ABC Bakery (上水廣場)
上水上水廣場2樓206號舖

📌人均消費: $51-100

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #中伏餐廳 #cafe #LF上水 #日本菜 #西餐 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推薦 #steak #ribeye #拿破崙 #cafe #拿破崙蛋糕 #芒果拿破崙蛋糕