唉~同老公食飯,十次有八次都會中伏既。因為唔想等位,就差不多次次都中伏。本來依間野都睇中左2,3樣想食的,點知叫乜冇乜。真係把鬼,但係坐低左,又唔想再去搵食乜同等位。就求其叫啦。坐落坐落,都開始多人。不過大多數人應該都係同我地一樣,唔想等附近果幾間食店而入黎坐的。老公話依間野就係食流尾客定流水客喎,就係專做果D唔想等位既客人生意。餐湯係跟個扒既,咁依個都OK唔算伏既,個包都幾好味添。好多沙,好多沙,食到成口都係沙。老公重笑話,咁即係唔係番用的螺殼,真係新鮮架。太多沙,我食完已經唔記得係乜味,淨係知好多沙。另一個跟餐的菠茶,其實依個都幾好味,但味道唔西式,好似中菜果D炒菜咁。另外重有個白飯的,我唔記得影相呢。怕冇菜而叫的沙律,唔,依個好難難食既,都係生菜Mix埋一齊姐,如果咁都做到難食,真係地獄廚神都做唔到囉。我一向好鍾意食大阪燒的,但依間真係唔好食,人地food court入面果間專做大阪燒同小丸子果間野都好食過佢好多。依間真係唔掂,一D都唔好食,食得好辛苦。全場唯一一碟好味的,係仔仔點既墨汁墨魚飯,真係估唔到咁好食。之前果D全部好似屋企求其煮咁,依碟真係似樣係出飯比錢食的,係唯一一碟
餐湯
餐湯係跟個扒既,咁依個都OK唔算伏既,個包都幾好味添。
芝士螺
菠菜
沙律

大阪燒
墨汁燴飯
全場唯一一碟好味的,係仔仔點既墨汁墨魚飯,真係估唔到咁好食。之前果D全部好似屋企求其煮咁,依碟真係似樣係出飯比錢食的,係唯一一碟值得比錢食的。

總結,其實唔係唔想同老公出街食飯,但真係十次有八次都伏,食完大家都唔高興,真係試新野,都係自己去左先好,確定過好味先搵老公。次次無目的地咁去食野,次次都食到一肚氣。
牛扒
2019-08-31