2023-02-05 1234 瀏覽
假日去咗美孚食個午餐,見個名「鮨德」好似唔錯,而且午餐多選擇價錢有$78至$288不等,一於試下。入到去應該餐廳唔夠人手,所以等咗一陣安排入座。坐低之後QR code落單,落完單一段時間都無茶,睇嚟唔問都唔會有。之後就詢問店員叫佢比杯茶我。揀咗餐牌第二貴嘅壽司十貫(廚師精選十貫、甜玉子)餐$158,覺得應該都會唔錯掛。壽司上枱賣相還可以,有熟蝦、三文魚腩、帶子、吞拿魚、油甘魚、吞拿魚蓉、三文魚子軍艦,海膽軍艦、兩件白身魚(大概應該係池魚/鰤魚)。竟然有熟蝦,都較少壽司拼盤有熟蝦🫠 海膽軍艦臭的、白身魚兩件都係非常腥🤮 三文魚蓉好似你喺急凍店買一包咁🤡 嘩…… 唯一有幾件係覺得算唔錯,帶子雖然細但鮮甜、三文魚子軍艦鮮味,吞拿魚油脂都唔錯。雖然呢個價錢唔係貴,但係個質素係可以好啲😐另外叫咗三文魚子吞拿魚蓉丼,啲三文魚子真係少到可憐🥹 好似一件壽司軍艦咁多度🤣 吞拿魚蓉唔再講,就好似上面壽司嘅感覺。跟餐嘅麵豉湯味道偏淡,蒸多太水,冇湯味。甜品嶡餅夠Mochi~ 餐廳食物質素有極大進步空間。

餐廳食物質素有極大進步空間。