2020-03-21 3896 瀏覽
星期日嘅中午黎到尖沙咀吃Brunch,今次朋友揀咗呢間位於K11的「野玩田店」,係一間裝修以木系爲主題的西餐廳。這裡地方寬大,樓底頗高,空間感十足,難怪假日吸引左不少一家大細或朋友黎聚會用餐星期六及日的午市都設有半自助午餐,$148可享用自助美食及甜品吧,另外$168起可加配各款主菜雜穀餐包 店員先會送上餐包及餐湯,熱烘烘且鬆軟的餐包適合搭配餐湯like 甘筍忌廉湯 呢個甘筍湯都幾creamy,好重奶油味自助餐區域面積不算很大,但都有齊基本的冷盤、沙律、熱食、甜品等等自助沙律吧有七彩顏色的蔬菜或配料讓客人隨意配搭,仲有羽衣甘藍同藜麥,非常健康亦有多款西式凍肉可供選擇,適合搭配沙律新鮮香甜的鮮果盆熱食方面有腸仔、雞翼、薯角等等,啱晒小朋友大蝦檸檬汁扁意粉由於食完buffet已經飽飽地,所以我地只係加配左一份主菜。呢個扁意粉醬汁濃稠度適中,帶有奶油香,仲有檸檬汁清香,酸酸地幾清新開胃!大蝦好爽口彈牙甜品自助餐區域裏仲有甜品,有餐廳自家製曲奇同朱古力布朗尼,Brownie好濃郁朱古力味,曲奇好香脆,整體質素不錯

雜穀餐包

亦有多款西式凍肉可供選擇,適合搭配沙律

新鮮香甜的鮮果盆

熱食方面有腸仔、雞翼、薯角等等,啱晒小朋友

大蝦檸檬汁扁意粉

甜品