2021-01-28 1422 瀏覽
當同一間餐廳我可以去超過2次就代表我真係好鍾意果間餐廳。【Oasis Bar & Grill】已經去第三次,因爲晚市無得堂食,所以今次係食lunch。同平時晚餐D野食好唔同,除左lunch set外,仲有brunch。今次就叫左4-course Lunch Set加甜品同All Day Breakfast 。4-course Lunch Set$168 (L): Lunch Set可以自由搭配1/3/4 course,我地兩個人share 就叫左4-course,包括沙律、餐湯、小食同主菜。另外加左特飲同甜品。 科布沙律:主要以瓜類同其他蔬菜作搭配,裏面仲有少少粟米同石榴籽點綴。無用沙律醬、用橄欖油有種清新清爽既感覺。同平時食開既沙律好唔同。菠菜薯仔湯:每日餐湯都唔同,而我果日去就係呢一款。菠菜味濃、加左薯仔好creamy,而且菠菜湯好特別,又唔會好鹹好heavy。小食mozzarella stick:黎呢到幾次都未食過佢地好出名既mozzarella stick,今次跟餐有就選擇左。有4條超級多,而且新鮮熱辣,裏面仲要係拉絲既!芝士控一定超愛!主食 炭燒肉眼扒 + $48:肉眼扒肉厚

4-course Lunch Set

主食 炭燒肉眼扒 + $48:肉眼扒肉厚又大份,而且炭燒味超級香。雖然叫5成熟、都好似熟左少少,不過肉都好軟。配菜既薯仔都好香!

All Day Breakfast: 呢一set有炒蛋、紐約堡腸、煙肉、番茄扒、茄汁豆、薯餅、炭燒菠蘿、sourdough。炒蛋超級creamy,而且難得薯餅有兩塊。其他食物都中規中矩、最特別係有炭燒菠蘿同sourdough!其他地方既All Day Breakfast 未食過!

菠蘿冰茶 + $18:超特別新鮮x風乾菠蘿凍茶,茶有菠蘿味、又唔係好甜,非常清新解渴!

Tiramisu + Espresso + $30: Frozen
Tiramisu 芝士味重,而且搭配新鮮冲起既Espresso,非常香濃、口感特別,超完美既埋尾!