2023-11-16 361 瀏覽
《大埔美食/大埔拉麵 一鳴拉麵🍜》🔹 紫菜櫻花蝦玉子燒🦐🥚 ($88)玉子好 高 質!!!!雖然單價比較貴,但好值得食😍 玉子燒得好實淨,唔係散修修,就算切開幾舊都唔會散😚醬汁&櫻花蝦同蛋好夾又有口感🩵 🔹豆腐 (free)豆腐好滑🩵配製嘅醬幾夠濃,但唔係喺口長留嗰隻~你食落口嗰刻係一閃即逝,令你想試真啲,一試就想食晒成舊🤣🔹黑蒜叉燒太麵🧄 ($85)拉麵有啲油🤏🏻食一碗已經好飽😂太麵硬度啱啱好👍🏻有咬口🩵叉燒唔錯,我好怕食到啲又韌又鞋嘅叉燒,但佢依舊入口鬆軟,一咬就溶🤤🤤🔹松露豬軟骨細麵🐷 ($88)松露好香😍😍😍 一拎到埋嚟已經撲鼻嗰隻🤤面頭仲有一羹松露醬🩵碗麵仲有雜菌🍄增加咗唔少嘅口感😍松露控大愛🤣不過豬軟骨好黏牙同好漏🤏🏻∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ▫️後記✐服務態度好好!!▶ 因為當日人多,樓面得靚女店員姐姐一個👩🏻好忙,佢見我哋要自己斟水已經不停道歉,最後仲送個豆腐俾我哋食😂😂.聽靚女店員姐姐講,細麵會爽啲 幼啲,而太麵就有咬口啲,所以喜歡唔同口感嘅就知道自己點揀喇~.~~希望大家支持多啲小店 支持香港地😌~~.評分♡👅
《大埔美食/大埔拉麵 一鳴拉麵🍜》

🔹 紫菜櫻花蝦玉子燒🦐🥚 ($88)
紫菜櫻花蝦玉子燒

🔹豆腐 (free)

🔹黑蒜叉燒太麵🧄 ($85)
拉麵有啲油🤏🏻食一碗已經好飽😂
太麵硬度啱啱好👍🏻有咬口🩵
黑蒜拉麵

🔹松露豬軟骨細麵🐷 ($88)
不過豬軟骨好黏牙同好漏🤏🏻
松露拉麵

▫️後記✐
服務態度好好!!
~~希望大家支持多啲小店 支持香港地😌~~
評分♡
👅味道:9/10