2019-09-22
難得家姐今日過來灣仔揾我食飯,可惜我又趕住要開會,所以我地都係附近隨便揾左間有位既餐廳食飯,估唔到又有驚喜!👍🏻👍🏻👍🏻今次來到無極,開頭都唔知食乜,以為係普通茶記,坐低望下餐牌,竟然有唔少以燉湯為主既食物。。好似幾好食咁喎。😋😋😋最後我同家姐2個人分別叫左卡邦尼豬扒鑼絲粉同家鄉花膠米走雞煲仔飯。卡邦尼嗰個我覺得個汁稀左啲,可能無打蛋落去,而鑼絲粉就煮得淋左啲,豬扒都算厚身,唔錯,其實都幾好食,不過分量少左啲。。另外一個話就話係煲仔飯,其實佢係連湯的湯飯,一上枱仲熱辣辣。👍🏻👍🏻👍🏻 對面個ee好好咁叫我地襯熱畢走啲油先,唔係凍左之後就食油,好在有聽佢講。。個湯我覺得好好飲,好鮮味,花膠好爽口,都有2-3大塊,而啲雞就算好滑,其實真係幾好食。😋😋😋😋下次又可以帶啲同事過來試下lu~~~👍🏻👍🏻👍🏻
下次又可以帶啲同事過來試下lu~~~👍🏻👍🏻👍🏻