2019-11-26 1057 瀏覽
#餓豬去紅磡依家香港其中一間雲吞麵老字號係香港越開越多分店,路過時不時見到有間係附近就入去食碗雲吞麵填下肚🤰🏻========================雲吞水餃麵 加底 $56依到主打嘅既然係雲吞麵,當然唔少得食雲吞啦,見唔少人都叫埋水餃就試吓佢哋嘅雙拼🍜 個人覺得碗麵用上嘅銀絲細麵食落爽口帶些少香脆,真係有索索聲嘅,不過雲吞同水餃就一般般有啲失望🤨雲吞體型細細地,入面嘅鮮蝦未夠爽口彈牙,雲吞同水餃嘅皮偏厚,同餡料比例就唔多啱😕========================牛腩牛筋撈麵 $62牛腩牛筋經醃制後炆得未夠腍身,食落有啲難咬要用啲咬勁先咬得開,個款配撈麵醬食落牛味有點奇怪,牛味唔突出,但另外配埋嘅蝦籽上湯就幾入味嘅🤔========================巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻========================📍 麥奀雲吞麵世家 (紅磡)紅磡黃埔天地享膳坊(第4期) G12號舖
#餓豬去紅磡
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 麥奀雲吞麵世家 (紅磡)
紅磡黃埔天地享膳坊(第4期) G12號舖