2021-06-07 2425 瀏覽
熱辣辣冇乜胃口,屋企人提議話食泰國菜,search咗一輪,最後決定去Thai Basil。其實我都有好幾年冇去過呢間餐廳,因為覺得D食物普普通通,唔係難食,但係又唔講得話令人回味。今次去完,我嘅評價都係一樣,Ok la,可以幾年之後先再去。Thai Basil最大嘅優點係location ,泊車同shopping 都方便。另外餐廳環境闊落,帶小朋友去都坐得舒服。服務方面,其中一個waitress 冇乜禮貌。我哋坐低之後,4個人,佢只set3個位。跟住等左好耐都冇水,叫佢俾幾杯水我哋嘅時候,隔住個口罩都睇得到佢黑面😑後來我地冇再叫佢(但係佢係負責我哋呢區),轉叫其他人,其他waitresses 都好有禮貌。➡️香芒紅菜頭米紙卷 (6 件$86 )色彩繽紛,令人增加食慾。米紙卷本身唔夠味,一定要點埋旁邊嘅芒果醬一齊食先好味。➡️串燒帶子(2串$64)煮得啱啱好,依然保留到帶子嘅鮮嫩,不過似煎多過燒,因為冇乜grill mark 😆➡️燒薄切豬頸肉 ($98)有兩款豬頸肉,一款串燒,一款切片。賣相都唔錯。醬汁香料新鮮。➡️串燒雞肉($52)串燒牛肉($52)不過不失,肉類夠入味。➡️蝦炒金邊粉($12

➡️香芒紅菜頭米紙卷 (6 件$86 )

➡️串燒帶子(2串$64)

➡️燒薄切豬頸肉 ($98)

➡️串燒雞肉($52)串燒牛肉($52)
不過不失,肉類夠入味。

➡️蝦炒金邊粉($122)
有兩隻新鮮大蝦,金邊粉煙煙靭靭,調味唔錯,不過份量比較少。

➡️素菜炒有機糙米飯($108)
全餐最有驚喜同好味嘅就係呢一道!有鑊氣,糙米口感整到好似日本米咁,唔嚡,仲要有煙靭嘅咬口。小朋友都鍾意食😊
2021-06-06
  • 素菜炒有機糙米飯